• 6974 939 446

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τα διαμερίσματα μας (Βίλλα Ειρηλένα) βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο του οικισμού (Γάλλου) του δήμου Ρεθύμνης και απέχουν:

  • 1650 μέτρα από το πανεπιστήμιο
  • 2 χλμ από τον κόμβο τής εθνικής οδού
  • 5 χλμ από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

 

Διαδραστικός Χάρτης

 

Προβολή Βίλα Ειρηλένα - Vila Eirilena σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Συντεταγμένες GPS (latitude, longitude): 35.342476, 24.454157

 

Οικισμός Γάλλου

Ο οικισμός του Γάλλου βρίσκεται 5 χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου. Εκεί θα μπορέσετε να διασχίσετε το Γαλλιανό φαράγγι, να επισκεφθείτε το μοναστήρι Πέτρου και Παύλου και τις Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις καθώς και το Εθνικό στάδιο του Ρεθύμνου.

Η απόσταση που χωρίζει τον οικισμό από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι μόλις 200 μέτρα. Στον οικισμό υπάρχουν super market, εστιατόριο, καφετέρια, και ικανός αριθμός νεόκτιστων κατοικιών προσαρμοσμένες στις ανάγκες του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και στους φοιτητές σε πολύ καλές τιμές.


Αστικές Συγκοινωνίες

Στην πόλη του Ρεθύμνου η γραμμή: Γάλλος/Πανεπιστήμιο Γάλλου - Περιβόλια, του αστικού λεωφορείου συνδέει το Ρέθυμνο με το Πανεπιστήμιο. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι δεκάλεπτη.


Ιστορία

Νοτιοδυτικά της πόλης του Ρεθύμνου και σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων βρίσκεται μέσα στο πράσινο ο ημιορεινός οικισμός Γάλλου. Χρονολογείται από την εποχή των Ενετών στο νησί. Το όνομα του ο οικισμός τον δανείστηκε από ένα Ενετό μεγαλοτσιφλικά ονόματι "Γάλλος" που διέμενε στην περιοχή. Συνέβη και εδώ ότι συνέβη με τις ονομασίες πλατειών, δρόμων και τοπωνύμιων.

Ο οικισμός είναι μεσαίας πολιτιστικής αξίας παραδοσιακός , διοικητικά δε ανήκει στον Δήμο Ρεθύμνης.
Το 1872 οι Τούρκοι παραχώρησαν τον οικισμό στον διερμηνέα του Ανδρέα Μηλιώτη ως δώρο για τις υπηρεσίες που τους παρείχε. Το 1821 οι κάτοικοι του οικισμού συγκρούστηκαν με Τούρκους στην περιοχή επί τρεις ημέρες και νικήσαν.

Η Πόλη του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα το νομού Ρεθύμνου και βρίσκεται μεταξύ Ηρακλείου (75 km ανατολικά) και Χανίων (65 km δυτικά). Αποτελεί το διοικητικό, επικοινωνιακό και εμπορικό κέντρο του νομού με πληθυσμό περίπου 32.694 / 2001 κατοίκων.
Έγινε σημαντική πόλη κατά τη διάρκεια της Ενετικής κατοχής. Οι Ενετοί χρειαζόταν ένα ενδιάμεσο σταθμό / λιμάνι για τα πλοία τους που ταξίδευαν από το Ηράκλειο προς τα Χανιά. Χρειαζόταν επίσης ένα διοικητικό κέντρο και έτσι το Ρέθυμνο έγινε η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο.

 

Σημαντικά μέρη:

Η όμορφη μικρή παλιά πόλη κρατάει ακόμα τον αριστοκρατικό της χαρακτήρα με κτήρια που χρονολογούνται από τον 16 ο αιώνα με καμπυλωτές εισόδους, πέτρινα σκαλοπάτια, Βυζαντινά και Ελληνορωμαϊκά ερείπια, με το μικρό Ενετικό λιμάνι και τους στενούς της δρόμους. Ο Δημοτικός κήπος είναι ιδανικός για αυτούς που ψάχνουν σκιά και ηρεμία. Κατά τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται εκεί πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που τραβούν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Η γιορτή του κρασιού πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου.

• Η φορτέτσα – Το μεγαλύτερο Ενετικό κάστρο της Μεσογείου, το οποίο χτίστηκε το 1573. Από εκεί πάνω μπορείτε να δείτε όλο το Ρέθυμνο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται εκεί μουσικά κονσέρτα, παραδοσιακοί χοροί και θεατρικές παραστάσεις. Ώρες λειτουργίας: 08.00 π.μ. – 19.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των «Εκδηλώσεων» (δείτε παραπάνω) η φορτέτσα παραμένει ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο. Η φορτέτσα παραμένει κλειστή κάθε Δευτέρα.

Επικοινωνία

Λυρής Γιώργος

Θεοδώρου Αντ. Τριφύλλη 31
Γάλλου, Ρέθυμνο

E-mail:
Κινητό: 6974 939 446

Social

facebook sm 200

 

youtube vector logo 200x200

Τοποθεσία

eirilena location